Hl.strana - Maturitní otázky - Referáty (Moje referáty) - Plesy (Tipy,Firmy) - Vysoké školy - Kurzy - !SHOP!

ŠIKANA

Info - Tisknout - Poslat(@) - Uložit->Moje referáty - Přidat referát

Kdo bude vítěz letos?  NOMINUJTE - stránky v kategoriích:
Nejlepší: Tablo - Školní časopis na webu - Školní webové stránky - Třídní stránky - Profesorské stránky

Nemyslím si, že šikana je jen něco, co se děje na základní škole, kde si děti navzájem berou kapesné nebo se jedni druhých ptají na to, jací jsou jejich nejlepší kamarádi nebo na jejich volný čas.
Je to problém, se kterým se můžete setkat kdykoli v životě a který tomu, kdo je šikanován, působí spoustu trápení a problémů. V krajních případech může vést dokonce k sebevraždě. Je to pronásledování někoho proto, že se v něčem liší od Vás a vašich kamarádů. Důvod může být jakýkoliv, ale bez ohledu na důvod neexistuje naprosto žádná omluva pro šikanování. Šikanování je založeno na nevědomosti a strachu, je založeno na hloupostech a představách, je založena na syndromu:“Ten člověk je jiný než já a moji kamarádi,takže misí být divný.
Ten, kdo šikanuje, by měl přemýšlet, jak by se to líbilo jemu, kdyby sám byl na místě toho, koho šikanuje a napadá, v kom se snažíte vyvolat pocit, že k vám nepatří, že je divný. Nikomu nevadí, když si z něj někdo tu a tam utahuje nebo když se stane terčem vtipu. Ale když se do někoho trefujete pořád, tak ho šikanujete. Je to divné, ale občas si ten, kdo šikanuje, vůbec neuvědomí že to dělá – obvykle si jen myslí že si dělá legraci a jeho oběť že to vyvádí z míry jen proto, že nemá smysl pro humor. Vyrovnat se se šikanováním není (pro většinu lidí) nic snadného. Když vás někdo šikanuje, může vám udělat ze života peklo. Ten, kdo nás šikanuje, se do nás pouští jen proto, že si není jistý sám sebou. Pravda je taková, že ti kdo šikanují jiné, jsou zbabělí slaboši a nezaslouží si žádnou úctu. Problém nastává když je to člověk přesně opačný tj. je si sebou jistý atd. Pak máte několik možností:1. postavit se mu (to můžete i pokud je to ten hlupák), často se stane že se vás lekne a je po problému. Musíte ale počítat s možností že se do vás prostě pustí. V takovou chvíli se ho hlavně nesmíte bát. Pokud se ho nebojíte máte VELKOU šanci že už vám dá navždy pokoj (hlavně ho ale neproste o slitování).
2. zasáhnout JEHO slabé místo (například jeho fóbii z něčeho)-ale nesmíte to přehnat to byste pak byly úplně stejní jako on.

PŘIDEJTE SVŮJ REFERÁT