Hl.strana - Maturitní otázky - Referáty (Moje referáty) - Plesy (Tipy,Firmy) - Vysoké školy - Kurzy - !SHOP!

Interwiev (slohovka)

Info - Tisknout - Poslat(@) - Uložit->Moje referáty - Přidat referát

Žije v malé vesničce, kde vlastní hospodu a podle místních obyvatel točí to nejlepší pivo. Nyní je nejbohatším mužem ve vesnici. O kom je řeč? O Janu Novotném z Lhotky u Olomouce. „Výhra můj život nijak neovlivní“, říká sedmdesátiletý hubený muž s úsměvem na tváři, jenž vyhrál ve SPORTCE největší výhru v dějinách ČR – vyhrál 80.000.000Kč.

Vyhrál jste ve SPORTCE, jste pravidelný sázkař?
Ne, to ne. Já sázím jen občas. Jednou, dvakrát do roka, protože je to moc drahý.

Co Vás vedlo k rozhodnutí si vsadit?
To já ani nevím, přišlo to tak znenadání, to chlapi v hospodě furt mluvili o tom, že je ve SPORTCE sto milionů. Dvě hodiny řešili, co vsadit za čísla a co dělat s výhrou a tak (smích). Původně jsem sázet vůbec nechtěl, ale oni mě přemluvili, tak jsem jim nadiktoval 6 čísel, ať mi je vsadí. To, že budou výherní, jsem vůbec netušil.

Jaký je to pocit, když člověk zjistí, že vlastní tiket s výhrou 80.000.000 korun?
To se nedá ani tak říct. Já ani nevěděl, že jsem vyhrál, a když mi to chlapi v hospodě řekli,ani jsem jim nevěřil. Pak mi ale donesli výherní čísla v novinách a já zjistil, že jsem milionář.
Prvně jsem byl šťastnej „jsem přece milionář“, ale pak na mě přicházely myšlenky „a co s těma penězma budu dělat? Nezblázním se z nich?“ Vyhrát je příjemný, ale nezbláznit se těžký (smích).

Co na Vaši výhru řekli kamarádi , kteří vám vsadili?
Jsou z toho šťastnější než já a čekají, že budu čepovat zadarmo. Já ještě nevím . Slíbil jsem jim pořádnou oslavu. Pozvu celou Lhotku, ať to stojí za to. Koupím bečky, prase a bude se pořádně oslavovat.

Přemýšlel jste, co budete dělat s výhrou?
No, tak … (smích) nějaký peníze dám do hospody a opravím dům. Pak dám ještě něco synovi, on je totiž doktor, tak ať si opraví ordinaci. V létě jsme měli povodeň, co nám úplně zničila školu a na opravu je potřeba 12milionů. Tak ji děckám opravím, budou se mít kde učit (smích).


A dál?
Pojedu někam na dovolenou. Třeba tam do Asie, no jak se to jmenuje … do Malajsie, slyšel jsem o ní v televizi a moc se mi to líbilo. Cestou bych se stavil ještě v Egyptě. No, a pak…

… a pak?
Nějakou tisícovku si dám do banky a zbytek dám někam na odstraňování povodní. Co já starej děda bych dělal s tolika penězma. Ať pomůžou taky ostatním. Já mám hospodu a to mi ke štěstí stačí. Nic víc nepotřebuju. (smích).

Tak děkuji za rozhovor.
Dáte si ještě jedno pivo?

PŘIDEJTE SVŮJ REFERÁT