Hl.strana - Maturitní otázky - Referáty (Moje referáty) - Plesy (Tipy,Firmy) - Vysoké školy - Kurzy - !SHOP!

Gorillaz

Info - Tisknout - Poslat(@) - Uložit->Moje referáty - Přidat referát

Kdo bude vítěz letos?  NOMINUJTE - stránky v kategoriích:
Nejlepší: Tablo - Školní časopis na webu - Školní webové stránky - Třídní stránky - Profesorské stránky

Gorillaz jsou opravdu dost zvláštní skupina. Průlomová a neohraná. Je to takový směs mezi rockem, popem a hip-hopem.
jejich první "opravdoví tytul Clint Eastwood, který je celý animovaný. Tak to pokračuje i u jejich dalsiho tytulu 19-2000. . Na skupině je však nejzajímavější její původ. Odkud přicházejí? Jsou nováčky nebo ostřílení rockeři?
Ze začátku neměl nikdo ani tušení, co jsou zač. Na svém prvním albu jsou podepsáni pod přezdívkami(2-D,Russel,Noodle a Murdoc).

První, kdo byl odhalen, byl 2-D neboli Damon Albarn ze skupiny Bler. Jeho hlas se dá rozpoznat, protože je pro něj naprosto typický. Když si poslechnete třeba Man Research či Sound Check(Gravity), poznáte to lehce.
Je to od něj docela odvaha pouštět se do projektu jako je Gorillaz. Damon má u Blur jistotu. Má své fanoušky. O to však v Gorillaz přišel a jediné, co mu zbylo, je jeho hlas a ošklivá postavička 2-D. Oni to však zvládli! A jak je to s ostatními? Murdoc je známý okolo alternativní taneční muziky, breakbeatu a hip-hopu. Je to Dan Nakamura alias Dan The Automator.Má mnoho dalších pseudonymů.
Russel je slavný hip-hoper Del Tha Funkee Homosapien a Noodle je japonka Miho Ha Tori. Tvůrcem animací je Jamie Hewlett.
Animace se mu opravdu vydařily. Bezchybně vykreslují styl hudby. Je to takový japonský komiks z britských ulic. Skupina má však i velmi dobře propracovanou oficiální stránku, na které můžete najít i weby amatérů. Najdete ji na

PŘIDEJTE SVŮJ REFERÁT